Talböcker

Daisyböcker
Om du har problem att läsa vanliga böcker, kan du bli talbokslåntagare. Talboken är, till skillnad från ljudboken, inläst för personer med läsnedsättning.

Biblioteket har också talboksspelare att låna ut om du vill prova att lyssna på talböcker innan du skaffar en egen spelare. Det går också att lyssna på talböckerna i datorn eller mobilen.

Talboksnedladdning
Ladda ner mer än 100 000 talböcker hemifrån!
Dyslektiker, synskadade och andra läshindrade har nu tillgång till ett gigantiskt talboksbibliotek direkt hemifrån. Biblioteket innehåller mer än 100 000 böcker, bara att ladda ned. För att få tillgång till alla dessa böcker vänder man sig till sitt bibliotek. Det är möjligt att göra redan idag!
Biblioteken i Sörmland erbjuder dyslektiker, synskadade och personer med andra läshinder att ladda ned talböcker hemifrån.

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, är en statlig myndighet med uppdrag att se till att personer med läsnedsättning får tillgång till litteratur på de medier som passar dem. MTM:s katalog över talböcker heter Legimus och finns på > legimus.se

För dig som är finskspråkig har biblioteket också möjlighet att hjälpa till med nedladdning av talböcker från finska Celiabiblioteket, > celia.fi. Du kan också själv bli enskild talbokslåntagare hos Celiabiblioteket. 

> Kontakta oss, telefon 0155-38350, så berättar vi mer!

Användbara länkar
> MTM
> Legimus
> Celiabiblioteket
> Film om talböcker och Legimus
> Om specialmedia

 

> Se fler filmer

Oxelösunds bibliotek, Allaktivitetshuset Koordinaten, Järntorget 7-9, 613 81 Oxelösund, 0155-383 50, biblioteket@oxelosund.se