För föräldrar och pedagoger

För föräldrar och pedagoger

Till oss kan du komma med ditt barn och botanisera bland böckerna för små och stora. Här kan du också få tips och råd av oss barnbibliotekarier.

Varje termin har vi barnteaterföreställningar, både för allmänheten och de direkt riktade till skolan. Vi har också utställningar för barn där alla är välkomna. Ibland håller vi visningar för skolelever och arbetar tillsammans med dem utifrån aktuell utställning. I biblioteket ordnar vi även Maker Space för pysselsugna barn och vuxna.  Det är en kreativ oas att samlas kring för att tillsammans med andra skapa och prova på olika uttryckssätt. Inga förkunskaper krävs. Vi står för materialet, du för fantasin!

Vid ert besök hos oss på biblioteket kan barnen lämna egna boktips i vår tipslåda. Boktipsen kan komma att precenteras på vår hemsida under Barnens egna boktips och med jämna mellanrum drar vi slumpmässigt en boktipsare som vinner en fin bok. På hemsidan finns även tävlingen Månadens quiz. Varje månad publiceras en ny fråga som har med böckernas värld att göra och varje månad blir någon även här lycklig vinnare av en fin bok.

Vi erbjuder alla våra förskolor i kommunen att få besök med sagostund. Det går även bra att höra av sig till oss om man vill komma med en barngrupp till biblioteket för att få en sagostund och/eller plocka ihop en boklåda. Det går alltid bra att maila eller ringa oss för att få en skräddarsydd boklåda efter önskemål och behov.

Vi barnbibliotekarier har samanställt en liten men matnyttig folder om att läsa med barnen.  För dig som är lärare kan den med fördel delas ut och användas på föräldramöten för att på ett enkelt sätt förklara fördelarna och vikten av läsning i hemmet och under skoluppehåll.
Foldern finns att hämta här. 

Vi sammarbetar även med Fritidsgården här på Koordinaten och Oxelösunds Familjecentral för att främja lässtimulerande aktiviteter. Håll utkik på visitoxelosund.se  och på vår hemsida för att få koll på allt roligt som händer på Koordinaten.

Varmt välkomna till oss!

Ladda hem vår folder

Läsa med barnen
Läsa med barnen
Format: Pdf

Inspirationsfilmer

Kontakta oss

Beatrice Eriksson
Barn- och skolbibliotekarie
Telefon: 0155-383 71
beatrice.eriksson@oxelosund.se

Johan Petersson
Skolbibliotekarie
Telefon: 0155-383 71
johan.petersson@oxelosund.se

Hanna Stål Wintzell
Barnbibliotekarie
Telefon: 0155-383 71
hanna.stal.wintzell@oxelosund.se


 

Logga in