E-böcker E-böcker

e-bok
Kom i gång att läsa

Du kan låna e-böcker direkt via vår katalog (logga in, sök rätt på titeln du vill läsa och ladda ned den) eller via Elib. Börja med att klicka på någon av länkarna till Elibs hemsida. Det första du behöver är ditt lånekortsnummers alla 11 siffror plus din fyrsiffriga pinkod. Ditt lånekortsnummer hittar du under Mina sidor och Mina Uppgifter. Om du inte kan logga in, kontakta biblioteket.

För att läsa e-böcker behöver du ett läsarprogram. Det är ett gratisprogram som du använder för att läsa e-boken på din dator eller annan enhet. Se under fliken "Så funkar det" på Elibs hemsida. Du måste registrera dig hos programtillverkaren Adobe och vara 13 år fyllda. Denna åldersgräns är det Adobe som står för och vi på biblioteket beklagar detta. Skaffa ett Adobekonto här. Läsprogrammen hittar du under fliken "Så funkar det" här. Tycker du att det är svårt att komma igång? Boka en bibliotekarie, så hjälper vi dig!

> Vanliga frågor och svar om e-böcker

Låna

För att låna en e-bok så skriver du in ditt lånekortsnummer (11 siffror) och din pinkod. Du kan låna max två titlar per vecka. Mer information hittar du här.

Från Projekt Runeberg och Project Gutenberg kan du läsa äldre nordisk litteratur respektive världslitteratur gratis. Inget läsarprogram behövs. OBS! Det går tyvärr inte att låna e-böcker från Elib med operativsystemet Linux.

Du kan låna e-böcker från till exempel:

> Elib
> Litteraturbanken
> Projekt Runeberg
> Projekt Gutenberg

Problem på läsplattor från Sony Problem på läsplattor från Sony

En del låntagare har nyligen fått problem med att ladda ner e-böcker till programmet Reader for PC, som används för att lägga över böcker till läsplattor från Sony.

Problemet löses genom att auktorisera om Reader For PC med samma Adobe-ID som du använt tidigare:

1. Starta Reader For PC
2. Klicka på "Edit" och "Preferences"
3. Klicka på "Deauthorize" och "Computer"
4. Klicka sedan på "Info" (längst upp till höger)
5. Under "Reader for PC/Mac", klicka på "Authorize" och mata in samma e-postadress och lösenord som du har registrerat som Adobe-ID sedan tidigare.
6. Ladda sedan ner boken på nytt från bibliotekets sida.

Om du glömt lösenordet till ditt Adobe-ID kan du skaffa ett nytt genom att gå till Adobes hemsida, klicka på "Logga in" och sedan på "Har du glömt lösenordet?"

Oxelösunds bibliotek