Vi tipsar om...

Mystiska skall
av Anton Bergman
Veckorna på Stellas sommarställe blir inte så tråkiga som Vera trott. Under en tältutflykt råkar de på ett minst sagt skumt gäng som håller till i ett gammalt ödehus. Vad är det de måste hålla gömt? Varför är de så argsinta? Och varför är Liam så rädd?

 

Jordgubbsbarnen
av Sara Olausson
I Jordgubbsbarnen träffar vi Maria och hennes bror Gabriel som bor i ett land någonstans söderut. Sommarlovet har just börjat och Maria ser fram emot att leka och bada i floden, kanske lära sig simma till och med? Men det är ont om pengar hemma och trots att mamma och pappa inte jobbar och har all tid i världen att leka, ägnar de massor av tid åt att bara prata och prata. De pratar om ett land långt borta som heter Sverige. Ett land dit de åka och plocka jordgubbar stora som äpplen, så hästen Bobbi kan få mat och Maria och hennes bror nya kläder inför vintern.
Men Maria vill inte att mamma och pappa ska åka, hon kommer att sakna dem alldeles för mycket. Hon vill inte bli ett av alla Jordgubbsbarn. För det är så barnen kallas, de vars föräldrar åkt utomlands för att tjäna ihop pengar till sin familj.

Kontakta oss

Hanna Stål Wintzell
Telefon: 0155-383 55
hanna.stal.wintzell@oxelosund.se

Malin Göthberg
Telefon: 0155-383 55
malin.gothberg@oxelosund.se
 

Logga in

Oxelösunds bibliotek, Allaktivitetshuset Koordinaten, Järntorget 7-9, 613 81 Oxelösund, 0155-383 50, biblioteket@oxelosund.se